Napelem

A napelemről

A napelemek a napsugárzást közvetlenül villamos energiává alakítják az úgynevezett fotoelektromos hatás révén. A folyamatról a panelekben elhelyezett félvezető-réteg gondoskodik, amely leggyakrabban szilíciumból készül. Megfelelően méretezett rendszerrel Ön háztartása teljes áramigényét fedezheti, ráadásul az ily módon előállított energia teljes egészében tiszta forrásból származik.

A napelemek szinte bármilyen típusú tetőre egyszerűen telepíthetők, és akár felhős időben is képesek áramtermelésre. A rendszer a fölösleges energiát a közüzemi hálózatba táplálja, a vételezett és visszatáplált mennyiség pontos elszámolását pedig úgynevezett ad-vesz mérő biztosítja.

A napelemes rendszer fontosabb részei az egyenként legalább 250 Wp teljesítményű panelek, a hálózati csatlakozást biztosító inverter, a tartószerkezet, valamint a védelmet szolgáló berendezések.

Különböző méretű és teljesítményű napelemes rendszereket kínálunk. Az optimális rendszer kiválasztása érdekében előzetesen megvizsgáljuk háztartásának áramfogyasztási szokásait, illetve számításba vesszük jövőbeli igényeit is. Szolgáltatásunk magában foglalja a tervezést, az engedélyeztetést, a kivitelezést és a beüzemelést is, így Ön kulcsrakész berendezést vehet át.

A 10 év teljes körű garancián felül napelemeinkre 25 év teljesítménygaranciát biztosítunk, továbbá szükség esetén vállaljuk az esetleges hibaelhárítást, hogy a rendszer évtizedeken át megbízhatóan szolgálja az Ön kényelmét.